Siden september 09

tirsdag 9. februar 2010

Sykehus på tv VS sykehus i virkeligheten

Det har blitt flere bloggerier om hektisk jobb-hverdag nå. Og det bunner vel i at det er og har vært veldig travle dager for tiden på 2e.


På tv ( fjernsynet) ser det så uendelig lett ut å redde pasienter fra døden.
( ser bare for meg en hvilken som helst episode av Akutten eller Greys eller House).

Og følgende situasjon oppstår: En pasient slutter å puste.
Hva gjør sykepleieierne på akutten da? ( rettere sagt, LEGENE på akutten.. på "Fjernsyns-sykehuset" har som regel hver pasient sin egen lege ( som også pleier dem, gir dem medisiner, har lange samtaler med deg og til og med sitter i timesvis og holder dem i hånda)Og disse legene er like dyktige og drevne på alt, om det er en operasjon i en hjerne eller et hjerte, en medisinsk diagnose eller la oss si en fødsel, det er det samme. Dette kan de!)Og de har til enhver tid 110 % oversikt over sine pasienter. Hva som feiler dem, og vet det meste om deres forhistorie og familiære forhold. Fantastisk ikke sant?


Legene kaster seg på den livløse pasienten med hjertelungeredning! Komprimerer 2 ganger, gir 3 -4 - 5 elektriske støt så pasienten spretter ca 1 meter over senga mens det ropes " UNNA!", og vips åpner pasienten øynene igjen og spør " Hva skjedde?". Og det hele får en lykkelig slutt!

Hmm... jeg kjenner meg ikke heeelt igjen og vil påstå at det ser litt enklere ut på fjernsyn-sykehuset enn det er i virkeligheten.
Måtte vi en gang bli like bra bemannet som i Greys.. ;)


post signature

2 kommentarer:

stjernvangs sa...

Hehe.. Har jeg tenkt over og, når det står en 6-7 leger og diskuterer og snakker med èn og samme pasient! Oh my god! I virkeligheten så må en stakkars lege fly mellom altfor mange pasienter, og vi rekker nesten ikke sette oss ned og holde en pasient i hånda en gang.. Trist...

Anita sa...

Men hadde det nå vært sånn som på tv, så hadde det jo faktisk ikke vært bruk for oss... Så jeg tror vi kanskje kutter litt ned på legebestanden (men bare litt), og blir litt flere som oss =)

Verdens beste Norfolk: Shira

Verdens beste Norfolk: Shira